Over mij

John Visser

Zo rond mijn 25e kwam ik er achter dat werken als postbode ik dat niet ging doen voor de rest van mijn leven. Hoe belangrijk ook, ik wilde werken met en voor mensen. Dat deed ik al in mijn vrije tijd. Ik koos voor een sociaal maatschappelijke opleiding en ging daarna nog even door met psychologie.

Ik veranderde van werk en ging mijn ding doen in het brede welzijnsveld. Ik werkte met vele groepen en individuen in de meest bijzondere omstandigheden. In dat werkveld had ik, na zo’n 17 jaar, het wel zo beetje gezien. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Toevalligheden brachten mij van Haarlem naar Harlingen en een voor mij compleet nieuw werkveld; Jeugdzorg, in het bijzonder het jeugdbeschermingswerk. Meer dan 10 jaar ben ik daarin als manager actief geweest. Bij dezelfde werkgever maakte ik nog een overstap naar de IT afdeling om daar leiding te geven aan een proces van verandering. Een reorganisatie bracht mij weer terug naar het werken met en voor mensen. Ooit was dat mijn drijfveer om wat anders te gaan doen.

Als een rode draad in mijn leven loopt het leiding geven aan medewerkers. Mijn stijl is leiding vooral op een coachende en dienstverlenende manier vorm te geven. Mijn visie is dat de mens nooit het werk alleen is. De hele mens met zijn/haar hele hebben houden is dat wat waar je het mee moet doen. Belangrijk is dat die mens nooit een statisch geheel is, maar vooral een lerend wezen. Het is een kunst en kwaliteit om dat lerende wezen, die mens, in zijn of haar kracht te zetten. Dat is waar ik voor stond als manager en dat is waar ik voor sta als counselor.