Is het gelukt?

Hoe spannend is dit?

We zijn alweer een aantal maanden verder in het nieuwe jaar en misschien al gestrand in onze goede voornemens. Minder dit, stoppen met dat of meer aan… Vul maar in…

Om één of andere reden is een jaarwisseling zo’n moment dat we voor onszelf besluiten nemen, goede voornemens. Laat ik meteen maar bekennen; ‘ik heb daar niets mee’. Maar, ik begrijp heel goed dat de jaarwisseling wel zo’n moment is. Gelukkig hebben de meeste mensen er wel wat mee en zien het moment als een nieuwe- of herstart. Veelal om iets op te ruimen wat niet bevalt, of juist andersom. Iets naar binnen te halen, omdat het goed is te doen, of te hebben.

We weten dat het stranden in goede bedoelingen veelal het resultaat is. Sommige van ons voelen dan de teleurstelling van ‘weer niet gelukt’. Maar vanaf volgende maand… Waarom niet morgen, of nu?

Veranderen van gedrag, behoeftes is niet zomaar even gedaan. Mensen zijn unieke wezens, van ieder is er maar één. Dat is de belangrijkste reden dat het niet zomaar lukt. Er is geen wondermiddel, hooguit wat hulpmiddelen, al dan niet in de vorm van een pilletje, poeder of pleister.

Een ander hulpmiddel is de inzet van professionele ondersteuning die jou bijstaat om in je eigen (wils) kracht te komen. Wij mensen kunnen vaak meer dan we zelf beseffen. De bril waardoor we het leven en onszelf zien is heel vaak bepalend. Wil je stappen zetten? Is het gelukt? Misschien wel, misschien niet. Niet? Dan is het misschien even de tijd om de ‘oude bril’ af te zetten en wat wazig met een beetje goede begeleiding de toekomst in te gaan. Hoe spannend is dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.