Ruzie

Niet zolang geleden sprak ik een man van rond de 30. Hij vertelde mij dat hij er helemaal klaar mee was. Corona en het geruzie thuis en op het werk. Zijn vrouw wil niet gevaccineerd worden en op het werk een aantal collega’s die hem een schaap noemen, omdat corona gewoon een griep is. Ik kwam in gesprek.

De vrouw van de man wil niet gevaccineerd worden, samen hebben ze een kind en willen nog een tweede. Dat lukt maar niet. De vrouw is bang dat het vaccin haar onvruchtbaar kan maken of in elk geval een extra belemmering is om zwanger te raken. Ondanks de geruststellende woorden van huisarts, de gynaecoloog en een enkele vriendin die gewoon zwanger werd, blijft de vrouw bang en weigert ze het vaccin. De man vertelt dat hij zich heel begripvol heeft opgesteld, maar dat het plofte bij de wens om naar de nieuwste James Bond te gaan. Het kwam zomaar op en de teststraat was dicht. De man wou dan alleen met een paar vrienden. De vrouw vond dat maar niks.

Overdag had de man ook al de nodige opmerkingen gehad van een paar collega’s die tegen de maatregelen zijn en waarvan een enkeling er echt van overtuigd is, dat het gaat om een complot onder aanvoering van mensen zoals Bill Gates. Zo kwam de man thuis en dacht ’s avonds even spontaan eruit te kunnen. Ja, hij was er even helemaal klaar mee.

Gelukkig had ik na het gesprekje niet het idee dat zijn relatie of zijn werkkring op springen stond. Het kwam even tegelijk en ik kwam gelukkig voorbij. Hij kon zijn hart even goed luchten. Toch weet ik ook van mensen die wel steeds meer en meer vastlopen op het werk, thuis of elders. Steeds dezelfde discussies, steeds heviger, soms zover dat men elkaar gaat mijden of op eieren gaat lopen. Niet fijn.

Als je denkt dat het jou ook wat over die coronaschoenen loopt. Weet dan mijn counselingpraktijk te vinden. Maak een afspraak of mail, of bel. De eerste kennismaking is altijd vrijblijvend zonder kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: