Spiegel

Kijk je wel eens in een spiegel?

Foto door Thuanny Gantuss via Pexels

Recent sprak ik een jongedame. Ze had een mobiel aan haar hand geplakt, althans zo leek het. Af en toe een oogopslag. Het was bij een bushalte. Ze zou worden opgehaald door haar vriend, ze hadden daar afgesproken.

Zelf liep ik langs, zag haar zitten en dacht dat ze even niet goed werd. Bleek loos alarm, ze was wat licht in het hoofd. Ze vertelde dat ze nog niet had gegeten. Het was namiddag. Kon het niet laten om een opmerking te maken, dat het toch wel verstandig is om met een wat vollere maag op stap te gaan. Ze keek op en gaf een lieve glimlach, met daarin wat verscholen. We raakte even in gesprek. Wat bleek, haar vriend vond haar wat te dik geworden en liet de laatste weken dat vaak weten. Het was vooral haar buik en billen en ook haar nek, zo vertelde ze zonder schroom.

Ik luisterde en bedacht dat het mobieltje niet vastgeplakt zat, mijn oog viel op het schermpje en zag ‘het volmaakte’ plaatje op Instagram. Ik keek naar de jongedame en zag een hele vlotte jongedame en mij viel niets lichamelijks op, wat buiten proporties was. En dan, wat dan nog…

Haar telefoon tingelde, een bericht kwam binnen. Ze stond op; “ik ga verder, mijn vriend komt niet, moet werken”. Weg was ze.

Bovenstaand is voor sommige jongedames vast herkenbaar. De omgeving verwacht het perfecte plaatje van jou en voor je het weet streef jezelf ook naar het perfecte plaatje. Soms ten koste van gezondheid en welzijn. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Je kan er van slag van raken. Het kan soms heel erg je leven beïnvloeden. Als het je hindert of je hebt twijfels dat het je hindert, ga er dan over in gesprek. Weet dat je voor dit soort gesprekken bij mij terecht kan. Een eerste stap is het contactformulier in te vullen of een afspraak te reserveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.