Terrasje pikken?

Gaan we samen een terrasje pikken?
( Foto door Kaboompics .com via Pexels)

Inmiddels zijn we verwarrend en wel een stuk verder in de Coronatijd. Recent lijkt het erop dat, ondanks pieken in de zorg, de overheid toch wat ruimte wil geven aan het openen van de samenleving. Bijvoorbeeld door het weer mogelijk te maken om een terrasje te kunnen pikken. Al zal dat voorlopig nog wel niet ‘even komen aanlopen’ zijn.

Vorige week sprak ik een mooie jonge dame hierover. Ze vertelde dat ze zo teleurgesteld was dat in de laatste persconferentie niets werd verruimd. Ze voelde zich nog steeds opgesloten zitten, werken vanuit huis in een kamertje van zo’n 24 m2. Boven, terwijl haar ouders (nog niet geprikt) de godganse dag beneden naar de televisie kijken.
Ze zaten elkaar nu echt wat in de weg.

Het is sowieso al heel vervelend dat je als jonge zelfstandige dame van rond de 30, na een stukgelopen relatie, (weer) thuis moet wonen. Als dat dan ook nog gebeurt tijdens de Coronatijd en je in de horeca je baan bent kwijt geraakt, dan wordt het wel wat veel. Gelukkig werkt ze nu parttime op afroep voor een callcenter. Vanuit huis, dat wel…

Het zal je maar overkomen, relatie over, baan kwijt, een zolderkamer bij je ouders en geen terrasje kunnen pikken.
Ze is de enige niet, ben ik bang. Ons gesprekje was toevallig in een wachtrij (op anderhalf meter) bij een winkel.

Ze moest haar verhaal kwijt en deed dat aan een wildvreemde. Ze wilde haar ouders er niet mee belasten en haar vrienden hebben zelf genoeg aan hun eigen problemen. Zo vertelde zij. Ze is inderdaad de enige niet die haar baan kwijt is en wiens relatie stuk is gelopen.

In mijn gesprekje stelde ik haar voor om toch eens te bellen met haar vrienden, al is het er maar één. Zelfs als ze denkt dat ze niet op haar zitten te wachten. Mijn ervaring is, dat mensen dat eigenlijk wel prima vinden. Sterker nog, vaak vinden ze het zelfs wel fijn, omdat zij dan ook even iemand spreken die weten wat het is om in zo’n positie beland te zijn.

Als counselor spreek ik regelmatig mensen die het of erg lastig vinden, of het fijner vinden om met een ‘vreemde’ te kunnen praten. Dus weet dat als je behoefte hebt om eens van je af te praten dat je met mij in contact kan treden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.