John Visser

Vrolijk, of niet?

Foto door Pixabay via Pexels

Het kan bijna niet anders. Als je het nieuws volgt, inzoomt bij praatprogramma’s of zomaar een verkiezingsspotje. Het beïnvloed je.
Hoe en in welke mate? Dat is voor iedereen anders.

Vorige week sprak ik een man die me vertelde dat hij steeds minder klussen heeft. Hij is minder onderweg en komt niet zoveel meer uit zijn eigen omgeving. Hij woont alleen. Dat heeft voordelen, maar kan soms ook wel wat nadelig zijn. Gelukkig heeft hij best wel een groot sociaal netwerk waar hij kan aanlopen. Nu wat minder, natuurlijk. Hij is ook wat op leeftijd en heeft wat kwalen. Redenen om extra voorzichtig te zijn.

We hadden het in ons gesprek over wat we zoal voorbij zien komen. In het nieuws, op sociale media, en zo meer. Zo vertelde hij dat hij op Facebook regelmatig wat plaatst. Een zinnetje, of een linkje naar een liedje wat hem aanspreekt. Hij vertelde dat hij best wel eens het zat wordt van al die mensen die zo negatief zich uiten. Afgeven tegen alles en iedereen die hun best doen om toch de pandemie het hoofd te bieden.

Zelf zie ik nu de verkiezingen er aankomen dit ook terugkomen in politieke debatten. De toon is duidelijk anders. Het wordt er niet leuker op.

De motivatie van de man om op Facebook te delen heeft goede bedoelingen. Hij hoopt dat mensen van zijn zinnen en linkjes een beetje vrolijk worden. Maar als je zo met van alles bezig bent en het over je heen laat komen dan komt dat binnen. Daar word je niet altijd even vrolijk van.

Als je de laatste tijd niet zo vrolijk bent en je hebt er last van? Weet me te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: