John Visser

2021

Foto door cottonbro via Pexels

Bij de start van het nieuwe jaar hebben we als mens vaak de drive om te gaan voor goede voornemens. We kennen ze wel…
– meer sporten
– minder drinken
– meer lezen
– stoppen met roken
– meer thuis bij de kinderen
enz.

Goede voornemens zijn misschien nu wat lastiger te benoemen in een tijd waarin onzekerheid voor vele van ons nog troef is. Wellicht staat je baan op het spel of ben je al eerder je werk kwijt geraakt. Het kan zo maar.
COVID-19 maakt slachtoffers zowel op het gebied van gezondheid als op werkgelegenheid. Hopelijk slaat het jou over.

Anderzijds is het belangrijk dat we perspectief blijven zien. Als het meezit zal 2021 het jaar worden waarin COVID-19 wordt gedoofd. Wat is dan jouw perspectief?

Recent zag ik in één of ander programma enkele theatermakers en musici voorbij komen. Sommige hadden hun vak verruild voor een andere baan. Stewardessen die nu gekozen hebben voor de zorg. Noodzaak in deze gevallen. Er kwam één jonge vrouw voorbij die vertelde wat een moeite het haar heeft gekost. Niet zozeer de verandering van de baan, maar de onzekerheid die ze bij zichzelf ontdekte. In plaats van een instrument te bespelen, ging ze nu voor de klas. Ze was er spontaan weer van gaan roken.

Natuurlijk maakt het wat uit of je moet, of dat je mag, maar een verandering van werk is een live-event. Dat heeft invloed op de stressbalans en kan je uit het lood slaan.

Sta je voor zo’n keuze? Wil je een steuntje in de rug bij dergelijke keuzes? Je kunt altijd vrijblijvend, zonder enige kosten, een oriënterend gesprek met mij voeren. Vul het contactformulier in of reserveer meteen een dag en tijd in de reserveringsmodule. Dan neem ik contact met je op.
Natuurlijk helemaal volgens de richtlijnen van het RIVM.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: