John Visser

Ander werk

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Het kan je overkomen. Al een jaar of 10 dat geweldige dynamische beroep, waarin je volledig je ei kwijt kan. En nu stopt het door die stomme corona. Bovendien lijkt het erop dat in bepaalde sectoren ook na corona werk blijvend zal verdwijnen. Het thuiswerken is ontdekt en wordt een blijvertje. Wat nu?

De overheid lijkt te willen gaan inzetten op het voorkomen van grote werkloosheid door investeren in het begeleiden van werk naar werk. Zelfs als een voorwaarde voor overheidssteun aan bedrijven die getroffen zijn. Bedrijven voorzien dat (sommige) werkgelegenheid blijvend verdwijnt. Het is goed overheidsbeleid, want de schade is immens. Hoe meer mensen aan het werk kunnen blijven hoe beter dat is. En zeker niet alleen voor de economie.

Mensen willen zinvol en actief in het leven staan. Arbeid, werken, aan de slag zijn is voor de meeste van ons essentieel voor een goed gevoel. Natuurlijk is er meer dan alleen het werk. Vele van ons brengen we veel van ons tijd wel op die manier door en als dat wegvalt ontstaat er een gat. En echt niet alleen een financieel gat. Iedereen die weleens een poos, om wat voor reden dan ook, geen goede dagbesteding had, zoals ‘werken’, kan aanvoelen wat dat betekent in je leven.

Als het je overkomt, dan kan er veel op je af komen. Soms zoveel dat je er als een berg tegenop gaat zien. Soms kan het zo van invloed zijn dat het gewoon te lastig voor je wordt en je eigenlijk een steun in de rug nodig hebt. Dat is nou typisch een taak voor een persoonlijke counselor. Die helpt jou als persoon weer in je eigen kracht te zetten. Een mens heeft meer kracht dan hij of zij zelf beseft. Het is vaak de ander die deze kracht kan aanboren. Mijn begeleiding is daarop gericht. Neem gerust contact op als je een steuntje in de rug kan gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: