John Visser

Houdt het ooit op..

We herkennen het allemaal wel. Zeker nu de wereld volledig van de leg is door de uitbraak van Covid-19. Er lijkt geen eind aan te komen. Dachten we er weer op uit te kunnen, ho maar. Geel wordt oranje en voor je het weet kun je jezelf 14 dagen opsluiten in je huis. Al dan niet verplicht of op dringend advies. Houdt het ooit op?

Zo’n uitbraak maakt de onmacht soms wel duidelijk. Je hebt niet zoveel keus. Immers gaat het om de nationale gezondheid. Doe je het niet voor jezelf, dan doe je het wel voor een ander die zich tot de risicogroep mag rekenen. Er zijn meer situaties denkbaar waar je die onmacht voelt en verlangt naar dat het ooit ophoudt.

Onmacht

Zo sprak ik laatst iemand die vast dreigt te lopen in zijn werk. Min of meer verplicht thuiswerken. Nauwelijks contact met collega’s en leidinggevende en al langere tijd een afname van boeiende werkzaamheden. De man vertelde dat hij zich steeds minder prettig begon te voelen en moeite kreeg met motiveren voor een klus. Sliep steeds slechter, zijn stemming werd er niet beter op. Ook zijn omgeving kreeg er last van. Maar ja, wat moest hij, inmiddels bijna 50 een andere werkgever zat ook niet op hem te wachten. De hypotheek, de studerende kinderen er was geen keus.

Onmachtig zijn of voelen is een negatieve emotie die er behoorlijk op kan inhakken bij de mens. Blijf er niet mee lopen. Het houdt ooit op, maar niet altijd vanzelf. Vaak moet er een stap gezet worden. Zo wachten we op een medicijn of vaccin voor Covid-19. Kun je zelf niet zoveel aan doen, maar er zijn nog genoeg situaties waar je wel zelf iets aan kunt doen. Een eerste stap kan zijn om er met iemand over te spreken. Weet dat ik als counselor er voor je kan zijn om te helpen bij die eerste stap. Schroom je niet en vul het contactformulier in. Zet bij de omschrijving je telefoonnummer, dan bel ik je…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: