Realiteit 2020

Zo half december de eerste berichten uit China, in de stad Wuhan was een nieuw virus opgedoken. Wuhan de hoofdstad van de provincie Hubei. Een provincie met een kleine 60 miljoen inwoners. Nu 3 maanden later weet de wereld meer, veel meer. In China begon het. Meer dan 81.000 mensen zijn in het land besmet geraakt. 3 maanden later zijn nog ‘slechts’ 7263 mensen ziek. De teller van mensen, voor wie het virus fataal werd staat op 3245.
Gegevens van 19 maart 2020. Het is de realiteit dat de hele wereld nu te maken heeft met dat nieuwe virus.

Een nieuwe realiteit doet wat met ons mensen. We worden onrustig, angstig, bang. De één meer, de ander minder. De één heel zichtbaar en uitgesproken, de ander niet zichtbaar en zichzelf overschreeuwend dat hij/zij nergens bang voor is. En… natuurlijk heel veel tussen deze uitersten. Het is normaal en het hoort bij ons. Niemands is gelijk, een ieder is uniek, maar dat gevoel in meer of mindere mate is er bij iedereen. Je kunt het ontkennen, je kunt het versterken, maar het is er. Het beleven en ervaren en er mee omgaan dat is voor iedereen verschillend.

Counseling is een breed begrip en de vele collega’s die zich hier mee bezig houden, geven daar zelf vanuit achtergrond en opleiding invulling aan. Het komt weg van ‘counsel’ wat staat voor advies, raadgeving. Voor mij zijn dat de kernbegrippen waaruit ik mijn hulp aanbied. Als u hier meer informatie over wilt hebben? Laat het me weten via het contactformulier. Zoals de koning gisteren vertelde zullen we 2020 niet meer vergeten. Dat is de nieuwe realiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.