Hamsteren

Hamsteren

Hamsters zijn bijzondere diertjes. Ze graven zich het ongans, tot wel 2 meter diep onder de grond. Ze verzamelen voedsel dat ze met in hun wangzakken naar hun hol slepen. Ze wegen zelf nog geen 500 gram, maar kunnen wel een voorraad aanleggen van 65 kilo. De beestjes houden dan ook een lange winterslaap van zo’n 7 maanden. Ze zijn af en toe net genoeg wakker om van hun voorraad te eten. Zo komen ze de winter wel door…

Tot zover het lesje biologie over de hamster…
In tijden van crisis, onzekerheid, dan doen mensen rare dingen. Ook onlogische dingen. Logica is dan sowieso wat minder in beeld. Het gevoel neemt het over van de logica. Nu ben ik er van overtuigd dat wij als mensen het beste door het leven stappen als we een aantal zaken goed in balans hebben en houden. We dwalen van ons padje als de balans minder wordt of in sommige gevallen, geheel uit het lood is geslagen. Het overkomt ons allemaal wel eens in meer of mindere mate.

De wereld is in rep en roer om het coronavirus te bestrijden. De overheid geeft dagelijks dringende adviezen. Schappen in de supermarkt zijn hier en daar leeg. (en weer snel gevuld) Veel mensen zijn aan het hamsteren geslagen. Bij ons mensen gaat het niet om de winter door te komen, maar wij worden gedreven door de onzekerheid. We willen voorbereid zijn op… stel je eens voor, dat… Het is een belangrijk menselijk mechanisme dat optreedt. Iedereen herkent het wel. De ene kant denk je ‘waar ben ik mee bezig’, de andere kant ‘het zekere voor het onzekere’. Dat gevoel kan je soms aardig in de weg gaan zitten. Een gevoel dat je uit balans brengt en invloed heeft op je dagelijks leven.

Als je dat ervaart? Het is goed om er over te praten.
Je staat veel meer in je kracht als jouw balans van het leven in evenwicht is.
Een goede begeleiding om dat weer op orde te krijgen kan ik je bieden.
Neem gerust contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.